Kapusta kiszona produkowana według domowej receptury. - AGROPOL

Jedzmy kiszonki
zdrowe i naturalne
Przejdź do treści
Od wielu lat kapusta jest obecna w polskiej kuchni jako kapuśniak z grzybami, kapustę przyrządzoną na słodko i kwaśno, bigos lub kapustę z grochem. Jednak dość wcześnie przekonano się o jej walorach zdrowotnych jako że jest ona cennym warzywem w medycynie ludowej.
 
Świeże liście stosowane w postaci okładów leczą miedzy innymi nerwobóle reumatyczne, bóle głowy, ukąszenia, owrzodzenia, odmrożenia i wiele innych.
 
Kapustę w postaci surówek lub świeżego soku, zaleca się na dolegliwości gastryczne, jelitowe, układu oddechowego i ogólne osłabienie.

Kapusta kiszona jest bogatym źródłem witamin B, C, i E oraz zawiera naturalne probiotyki – bakterie kwasu mlekowego. Uważana jest za naturalny środek przeciw wrzodowy oraz korzystnie wpływa na wygląd włosów, skóry i paznokci.
Witamina B jest odpowiedzialna za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego.
 
Witamina C wzmacnia odporność.
 
Witamina E jest oksydantem chroniącym komórki przed utleniaczami.
Jest idealnym produktem, dla osób odchudzających się. Zawiera dużą ilość błonnika, który powoduje uczucie sytości. 100G kapusty kiszonej zawiera zaledwie 16kcal.
Kapusta kiszona wiaderko 500 g
Kapusta kiszona wiaderko 1 kg
Kapusta kiszona folia 1 kg
Kapusta kiszona wiaderko 5 kg
Kapusta kiszona wiaderko 1 kg młoda
Kapusta kiszona wiaderko 3 kg
Kapusta kiszona wiaderko 20 kg
Kapusta kiszona wiaderko 10 kg
Kapusta kiszona wiaderko 3 kg młoda
ADRES:
Naborowo 2 A
09-142 Załuski

GODZINY PRACY
Poniedziałek - Piątek: 7:00 - 18:00
​​Sobota: 7:00 - 16:00
KONTAKT:
Email: biuro@agropolkiszonki.pl
Telefon: 602 277 669
             608 164 747
Wróć do spisu treści